Megszépül a mosonmagyaróvári belváros

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megszépül Mosonmagyaróvár városközpontja, a félidejénél tartó fejlesztés funkcióbővítéssel is jár - mondta Bella Sándor projektmenedzser az MTI-nek.

A projektre 502 millió forint támogatást nyert a mosonmagyaróvári önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. Az önrésszel együtt 725 millió forintos beruházással megújítják és bővítik az őstermelői piacot a Kápolna téren, rehabilitálják a piacnak helyet adó teret és a közelében lévő Erzsébet teret, a Fehér ló közösségi házat pedig rekonstruálják és bővítik.

A közösségi háznál különleges technológiát alkalmaznak, hogy a falak magas sótartalmát csökkentsék. Az épületben újabb közösségi tereket alakítottak ki az után, hogy két földszinti lakást megszűntettek. A boltozatos pincét ugyancsak szigetelik és megújítják. 

A beruházás keretében a közterületeken jelentős közműépítési munkák is zajlanak. A vízvezeték-hálózat már elkészült, a szennyvízcsatorna-rendszer átépítése pedig folyamatban van. A megújult mosonmagyaróvári városközpontot a tervek szerint az év második felében adják át.

Cikkajánló: 

$$3160$$

$$3159$$

$$3158$$