GVH megszüntette a kartellgyanú eljárást az értékbecslési piacon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Gazdasági Versenyhivatal megszüntette a termőföld- és ingatlan értékbecslési piacon kartellgyanú miatt indított eljárását - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

A versenyhivatal 2010. június 15-én indított eljárást az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. ellen.

A GVH az eljárás megindítását követően előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott az érintett vállalkozásoknál. A rendelkezésre álló elektronikus adatállományok és írásos dokumentumok feldolgozását, valamint a meghallgatásokon elhangzottak kiértékelését követően a GVH megállapította, hogy a feltételezett törvénysértés nem bizonyítható, és az eljárás további folytatásától sem várható annak bizonyítása, ezért az eljárást megszüntette.

A hatósági eljárásban azt akarták kivizsgálni, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a 2009. és 2010. években termőföld és ingatlan értékbecslésre kiírt közbeszerzési eljárásokban az FHB Ingatlan Zrt. és a tőle független, de termőföld, illetve ingatlan értékbecslési ügyekben vele 2009-ben szerződésben álló vállalkozások megállapodtak-e az adott közbeszerzés nyerteseiről, ajánlati árairól és a szereplők alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.

Cikkajánló: 

$$3181$$

$$3180$$

$$3179$$