Új óvodát épít Százhalombatta óvárosában a helyi önkormányzat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csaknem 470 millió forintot különített el Százhalombatta önkormányzata annak az új, négycsoportos óvárosi óvodának a felépítésére, amelyre a településrészen élők számának ugrásszerű emelkedése miatt van szükség - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője szerdán az MTI-vel.

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy az óvárosban az elmúlt években 30 százalékkal nőtt a lakosok száma - a betelepülők zöme kisgyermekes család -, s a térség egyetlen, elöregedett, korszerűtlen óvodája már nem tudta fogadni a gyermeksereget. 

A meglévő óvodaépületet 1971-ben, az akkori városi tanács épületéből alakították ki, s ez 1982 óta a Pitypangos óvoda tagintézményeként működik. Mivel bővítésére nincs lehetőség, a helyhatóság csaknem 470 millió forintból új óvodát építtet a közelben. Az 1417 négyzetméter bruttó alapterületű, földszintes épület kivitelezését elkezdték. Az új, akadálymentes intézményben egyebek mellett négy, egyenként 50 négyzetméteres foglalkoztatót, valamint tornatermet, szertárat, könyvtárat és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, de egy szélvédett játszóudvar is létesül.

Az óvodához az előírtnál nagyobb parkoló csatlakozik majd, így az a szomszédos régészeti park turistaforgalmának kiszolgálására is alkalmas lesz - közölte Nyilas Hajnalka.

Cikkajánló: 

$$3202$$

$$3201$$

$$3200$$