Az Orco eladta a Szervita téri irodaházat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Orco Property Group (Orco) eladta a Szervita téri iroda- és parkolóházat, de sem a vevő neve, sem a vételár nem nyilvános - közölte Kalapács Kornél, a luxemburgi bejegyzésű ingatlanfejlesztő magyarországi vezetője kedden az MTI-vel.

Az Orco 2007-ben vette meg a magyar államtól a korábban a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal székházaként működő épületet, a vele egybe épített parkolóházzal együtt. Akkor a vételár 2,19 milliárd forint volt.

Az Orco által megbízott Zaha Hadid, a világ egyetlen Pritzker Építészeti díjas építésznője egy kavics alakú épületet képzelt el a mai helyén. A Központi Építészeti – Műszaki Tervtanács ezt a tervet 2008-ban jóváhagyta, és az akkori program szerint 2010-re el is készült volna az épület.

Tavaly októberben Jean-Francois Ott, az Orco vezérigazgatója az MTI kérdésére, hogy mi lesz a Szervita téri parkoló és irodaház sorsa, azt válaszolta, hogy a kavics alakú új épület mellett van egy B-tervük is, amely felújítással számol, és a cég néhány héten belül nyilvánosságra hozza döntését az ingatlan fejlesztéséről. 

Az Orco jelenleg futó budapesti projektje a Váci1 nevű üzlet, amely a Váci utca és a Vörösmarty tér sarkán lévő műemlék épület átalakításával valósul meg 60 millió eurós beruházással.

Cikkajánló: 

$$3215$$

$$3214$$

$$3216$$