Új üzemcsarnokot épít a Vas megyei Csöngén a Binder Kft.

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Binder Kft. százmillió forintos európai uniós támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program "telephelyfejlesztés" című pályázatán.

A támogatással a cég a Vas megyei Csöngén összesen 324 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épít - tájékoztatta Ratatics Anita, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa az MTI-t szerdán.

A Binder vállalatcsoport magyarországi leányvállalata, a Binder kft. 1995-ben alakult. Profiljuk ipari létesítmények és erőművek acélépítmény alkotóelemeinek precíz gyártása és összeszerelése - fűzte hozzá.

Az uniós támogatással épülő új üzemcsarnokkal a társaság kapacitásai bővülhetnek. A tervek szerint egy 3150 négyzetméter alapterületű, földszintes acélváz-szerkezetű csarnokot építenek, egy szintén acél szerkezetű magas raktárral. A csarnok részben alapanyag tárolására szolgál, de ebben az üzemrészben kapnak helyet a szociális blokk helyiségei és egy aprócikk raktár is. 

A hatékonyabb és korszerűbb munkavégzés érdekében beépítenek egy lemezhajlító automata gépsort, és új hegesztőhelyeket is kialakítanak.

A beruházással 79 munkahelyet tudnak megtartani, és további 10 új munkahely jön létre - közölte Ratatics Anita.

Cikkajánló: 

$$3223$$

$$3220$$

$$3225$$