Zavartalanul működik a magyar-egyiptomi gyár Kairó mellett

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nincs fennakadás a Kairó melletti magyar-egyiptomi gyár termelésében, a Dispomedicor Zrt. egyiptomi partnerei úgy vélik, néhány héten belül normalizálódik a helyzet - írta kedden a gazdasag.hu.

A hírportál azt írta, egy hete adták át azt az orvosi tű- és fecskendőgyárat, amely a debreceni Dispomedicor Zrt. és az egyiptomi Ameco cég beruházásával valósult meg a Kairótól 40 kilométerre. A cég partnerei bizakodóak, úgy vélik, hogy sokáig nem tartható a jelenlegi állapot, normalizálódni fog a helyzet Egyiptomban. A Dispo Ameco nevű közös cégben 60 százalékos tulajdonrésze van a magyar társaságnak, 40 pedig az Ameconak.

Nagy Antal, a Dispomedicor Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója a lapnak azt mondta: a teljes beruházás három fázisból áll. Az elsőt adták át egy hete, a tervek szerint évi 300 millió úgynevezett hipodermikus tűt állít elő az egyiptomi üzem. A második beruházással orvosi infúziós szereléket gyártanak majd.

A debreceni cég vezérigazgatójának reményei szerint 6-9 hónap múlva elindulhatnak a gyártósorok. Ehhez mindenképpen biztonságosnak kell lennie a fogadó országnak, hogy a magyar technikusok és a kiszállított gépek ne legyenek veszélynek kitéve. A két fázis beruházási költsége eléri a 10 millió dollárt. A harmadik fázisban hoznák létre az infúziós oldatot gyártó üzemet.

Cikkajánló: 

$$3218$$

$$3214$$

$$3216$$