Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház, a mintegy 200 millió forintos, száz iroda kialakítását tervező beruházás befejezése októberre várható - közölte a beruházást végző Marengo Kft. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a fejlesztéshez a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán 131 millió forintos uniós forrást nyertek, míg a Marengo 60 millió forinttal támogatja a beruházást. A pénzből egy saját tulajdonú négyszintes irodaépületet alakítanak át.

Szeged újszegedi városrészében az egyetemi város fiatal vállalkozásai mellett határon túli cégek is otthonra lelhetnek a komplexumban.

Az épületben az új alapítású, három évnél nem régebbi kis- és középvállalkozások számára kedvezményesen adnak bérbe irodát.

A bérlők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen más, például üzleti, marketing és jogi tanácsadást is igénybe vehetnek.

A projektgazda olyan működési modellben gondolkodik, amelyben a házon belüli cégek modulszerűen összekapcsolódva, egymás szolgáltatásait is igénybe veszik. A bérlők kiválasztásánál fontos szempont lesz a jelentkezők tevékenységének beilleszthetősége a tervezett házon belüli üzleti együttműködésbe.

Cikkajánló: 

$$3223$$

$$3220$$

$$3222$$