Költségvetési egyensúly mellett gyarapszik az idén Százhalombatta

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szennyvíztisztító-telep korszerűsítése, út- és járdaépítés, egy új óvoda létesítése, a helyi ipari park bővítése, illetve több városi intézmény felújítása is szerepel Százhalombatta rövid távú terveiben a költségvetési egyensúly megőrzése mellett - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője szerdán az MTI-vel.

Tomek Noémi elmondta, hogy a százhalombattai szennyvíztisztító hamarosan kezdődő korszerűsítése 1,1 milliárd forintba kerül, ebből 648 millió forint az uniós támogatás. Út- és járdafelújításra, építésre 474 milliót, míg az óvárosi óvodaberuházásra 500 milliót szánnak.

Még az idén sor kerül a helyi ipari park 300 millió forintba kerülő bővítésére is - tette hozzá a szóvivő -, ehhez 80 milliós pályázati támogatás áll rendelkezésre. A tervek szerint folytatják az intézményfelújítási programot, s jut pénz a város hulladéklerakójának kapacitásbővítésére is.

A tervekről, illetve a város költségvetéséről a napokban tartott közmeghallgatáson Százhalombatta középtávú elképzelései kapcsán elhangzott: az önkormányzat hasznosítani kívánja a Szent István templom mögötti területet. A jelenlegi elképzelések szerint iskolai tornacsarnok és új élelmiszer-áruház épülne (ez utóbbit teljes mértékben vállalkozói tőkéből finanszíroznák).

A képviselő-testület hamarosan dönt arról is, hogy korszerűsítsék-e a városi sportcsarnokot, vagy új, kibővített funkciójú létesítmény készüljön helyette - mondta Tomek Noémi.

Százhalombatta idei költségvetése mintegy 7,7 milliárd forintos bevétellel számol, ez 3,3 milliárddal marad el a várható kiadásoktól; a különbözetet a múlt évi pénzmaradványból fedezik - közölte a szóvivő.

Cikkajánló: 

$$3245$$

$$3244$$

$$3243$$