Kecskemét állami ingatlanok tulajdonba vételét kezdeményezi

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kecskemét önkormányzata az orosz hadsereg által egykor használt környékbeli terület és az ott lévő ingatlanok ingyenes tulajdonba vételét kezdeményezi, mert iskolabővítést, valamint a bérlakásállomány növelését tervezi - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Zombor Gábor (Fidesz-KDNP) hozzátette: az érintett ingatlanok jelenleg állami tulajdonban és a Kecskeméti Főiskola kezelésében vannak. Utalt arra, hogy a város a tervezett lépéséről egyeztetett a főiskolával.

A tervek között a területen működő Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola és Óvoda bővítése is szerepel, mert az iskola egy részét a Mercedes Schule - azaz a német iskola - 5-10. osztályos diákjai használják a következő tanévtől - mondta a polgármester.

Emlékeztetett arra: a város közgyűlése múlt heti ülésén döntött arról, hogy az ingatlan egy részét bérbe adja a német iskolának. Az oktatás megkezdése előtt a feladatot ellátó Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány 48 millió forintos felújítást végez el az épületen.

Zombor Gábor közlése szerint a város a bérlakásállomány bővítését is tervezi, erre az Új Széchenyi Terv otthonteremtési programja adhat lehetőséget, így az önkormányzat bérlakásainak száma akár 300 lakással is növelhető.

A polgármester a terület tulajdonba vételének harmadik céljaként a foglalkoztatás elősegítését jelölte meg, utalva arra, hogy a kialakítandó ipari részen vállalkozások telepedhetnének meg.

Cikkajánló: 

$$3253$$

$$3252$$

$$3251$$