Bölcsődefejlesztés Nyíregyházán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jelentős mértékű uniós támogatással újult meg és bővült az örökösföldi bölcsőde Nyíregyházán - tájékoztatta a város önkormányzata hétfőn az MTI-t.

Korszerűsítették a fűtést, a víz- és a szennyvízrendszert, kicserélték a nyílászárókat, felújították a bölcsőde teraszát, és az uniós szabványoknak megfelelő játszóudvart alakítottak ki. A felújítás az Európai Unió kilencvenszázalékos támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával készült el 45 millió forintból.

Gyermekbútorokat és fejlesztőeszközöket szereztek be a gondozott gyermekeknek, s felújították a konyhai berendezéseket is. Az épület egyik részét elfoglaló idősotthon átköltöztetése további 30 gyermek elhelyezését tette lehetővé, így a bölcsőde 90 férőhelyesre bővült.

Az adatok szerint Nyíregyházán kétszáz férőhellyel bővült a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények kapacitása 2009 decembere óta. A szabolcsi megyeszékhelyen több mint hétszáz bölcsődei férőhely áll rendelkezésre, a kihasználtság több mint százszázalékos.

Cikkajánló: 

$$3253$$

$$3252$$

$$3251$$