Folytatódik a lakásépítés a Corvin sétányon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Budapest Józsefvárosban épülő Corvin sétány 250 darab 30 és 110 négyzetméter közötti lakással bővül, a beruházás 8 milliárd forintba kerül - közölte a fejlesztő Cordia Zrt. szerdán az MTI-vel.

Tavaly már érezhető volt a budapesti lakáspiaci kereslet élénkülése. A beköltözési céllal vásárlók mellett újra megjelentek a befektetők, láthatóvá vált, hogy 2011-2012-ben a kereslet és kínálat alakulása jelentős változáson megy majd keresztül az újlakás piac területén - fogalmaz a közlemény.

A válság hatására számottevően csökkent a biztos hátterű ingatlanfejlesztők száma, a nagyobb volumenű lakóingatlan fejlesztések pedig szinte teljesen leálltak. A piacon most túlnyomórészt kis lakásszámú fejlesztésekből lehet választani, ahol nem banki finanszírozásból, hanem a vevők előlegeiből igyekeznek fedezni a felmerülő költségeket.

A Cordia Sun Resort nevű, az idén induló új lakásprojekt ebben a piaci környezetben érvényesül. A hely és a minőség az oka annak, hogy a lakások egyharmada már előértékesítésben elkelt.

A fejlesztő az eladási árat nem közölte az MTI-vel, viszont ismert a Corvin sétány korábbi fázisában épült lakások ára: 250-300 ezer forintról indultak a négyzetméter árak.

A Cordia a Futureal Csoport lakásfejlesztő cége. A Futureal 500 millió euró értékű folyamatban lévő, vagy befejezett, illetve további 1 milliárd euró értékű előkészítés alatt álló fejlesztéssel bír.

Cikkajánló: 

$$3253$$

$$3252$$

$$3251$$