Közintézményeket újítottak fel Pilisen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A pilisi önkormányzat nagyrészt uniós forrásból mintegy százmillió forintot költött négy közintézményének rekonstrukciójára, illetve egy térfigyelő rendszer kiépítésére - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

A beruházások fő célja a helyiek közérzetének javításán túl a munkát adó vállalkozások Pilisre csalogatása - mondta Szabó Márton, hozzátéve, hogy a 10 százalékos önerővel kiegészített pályázati forrásból négy városközponti épületüket sikerült felújítaniuk.

Rendbe tették a közösségi ház és a könyvtár tetőszerkezetét, utóbbi ingatlant újra hőszigetelték és fűtési rendszerét is korszerűsítették. Új fűtési rendszert és tetszetős homlokzatot kapott a városháza műemléki épülete  - mondta a fideszes polgármester. A városközponti rehabilitációra költött csaknem 80 millióból jutott a Szabadság téri iskola külső-belső rekonstrukciójára is.

Szabó Márton közlése szerint a 100 milliós projekt keretén belül egy 12 kamerát magába foglaló térfigyelő rendszert építettek ki a lakosság biztonságérzetének javítására. Hozzátette: mivel az öt éve városi rangra emelt Pest megyei településen - ipar híján - jóformán nincs munkalehetőség (a munkaképes lakosság 80-90 százaléka a fővárosban keresi kenyerét), az önkormányzat sorozatos fejlesztésekkel igyekszik vonzóbbá tenni Pilist a befektetők számára.

Az elmúlt négy évben a település több mint harminc EU-s pályázaton nyert el támogatást, s noha az önerőt most nehezebb kigazdálkodni, a 11 ezer lakosú Pilis folytatja az előre menekülést - fogalmazott Szabó Márton.

Cikkajánló: 

$$3253$$

$$3252$$

$$3251$$