Csökken az irodai ingatlanok bérleti díja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A magyarországi irodaingatlan-piacon 10-30 százalékos csökkenést valószínűsít a Colliers International, ami azt jelenti, hogy már havi és négyzetméterenkénti 10 euró alatt is lehetett bérbe venni A-kategóriás irodát Budapesten.

Az ingatlan tanácsadó szerdán közölte  azt is, hogy javult az irodák kihasználtsága a magyarországi piacon. A felmérés szerint azzal, hogy a tavaly átadott 145 ezer négyzetméternyi új irodából már "szívott fel" a piac, kismértékben - 26,1 százalékról 25,7 százalékra - mérséklődött az üresedési ráta.

Az irodapiacon tavaly 282 ezer négyzetméter felületre kötöttek szerződést. Ebből 165 ezer négyzetméterre vonatkozóan a korábbi bérleteket hosszabbították meg, a többi új üzletkötés volt, részben a már meglévő, részben pedig az új irodaházakban. Az 5 ezer négyzetméternél többet bérlő cégek 90 százaléka meghosszabbította a korábbi szerződését.

Az elemzés szerint a jó helyen lévő új irodaházak még mindig könnyen bérlőre találnak. A Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél épült Capital Square, illetve a Nyugati Pályaudvar melletti Eiffel Square 70-70 százaléka például már megkötötték a bérleti szerződéseket.

A viszonylag jó bérbeadási adatok mögött csökkenő bérleti díjak találhatók.

Cikkajánló: 

$$3260$$

$$3261$$

$$3262$$