Nagy cégek központjait szeretné Budapestre hozni a főváros

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ingatlanfejlesztők akkor kezdenek építeni, ha lesz bérlő, ennek érdekében a főváros nagy nemzetközi cégek európai központjait akarja ide csábítani, erre eszköz a jövő héten nyíló cannes-i MIPIM ingatlanvásár - mondta Eszter Elemér, a Studio Metropoloitana ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A Budapest Business Region (BBR) klaszter öt tagja 13 projektet mutat be a rendezvény Budapest standján. Van ezek között irodaház, logisztikai központ és 10-15 éves távlatú külső kerületi városközpont is - mondta Eszter Elemér.

A teljes kínálat 500 millió eurót tesz ki - mondta Gulyás Kovács Gergely, a BBR elnöke.
A Budapest Business Region folyamatosan bővülő ingatlanpiaci klaszter és marketing platform, amely jelenleg két tucatnyi tagot számlál, köztük vannak a régió legjelentősebb ingatlanfejlesztői. A MIPIM-en a Wing Zrt., a Raiffeisen Evolution Development Kft., az Indotek Group, a Dunacity és a Kecskemét környékén dolgozó EKIK lesz jelen.

A Wing például a Váci úti Átrium Park iroda folytatását, és a Váci út 17 számú telekre tervezett irodaházát kínálja. Az Indotek a csepeli sporttelep mellé tervezett új városközpontot, illetve a rákospalotai volt növényolajgyár helyén épülő másik városközpontot mutatja be. A Raiffeisen Evolution viszont két elkészült, de csak 40 százalékban telített irodaházába keres bérlőket.

Cikkajánló: 

$$3290$$

$$3291$$

$$3292$$