Jánosik Kft. műszaki fejlesztéseket hajtott végre uniós forrásból

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Jánosik és Társa Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatán nyert támogatással jelentős műszaki fejlesztést hajtott végre - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Az építőipari tevékenységgel és ingatlanok üzemeltetésével foglalkozó vállalkozás műszaki-technológia fejlesztésre tavaly mintegy 200 millió forintot fordított, amelyhez az európai uniós pályázaton 72 millió forint támogatást nyertek, a fennmaradó részt pedig saját erőforrásból finanszírozták. A fejlesztés során korszerű, nagyobb teljesítményű eszközöket szerzett be, amelyek a legszigorúbb EU-s szabványoknak is megfelelnek.

Az építőipari ágazatban az élőmunkát könnyítő és biztonságot fokozó modern zsaluzási eszközöket és állványrendszert szereztek be. Az öltözők és műhelyek felújításával jelentősen javultak a fizikai dolgozók szociális és munka körülményei. A takarító ágazatnak környezetbarát, kis energia felhasználású, ugyanakkor nagy kapacitású automata gépeket vásároltak. A támogatásból bővítették az információs technológiai eszközeit, korszerűsítették a számítógép parkot  - közölte a társaság.

A Jánosik Kft. árbevétele 2009-ben az előző évhez képest több mint 20 százalékkal, 5,17 milliárd forintra nőtt, és  2010-ben is növekvő árbevételt értek el, mintegy 5,9 milliárd forintot. A cég 2011. évi üzleti tervében 6,8 milliárd forintos árbevétellel számol - közölte Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

Az 1989-ben alapított cég több mint 300 főt foglalkoztat és kiterjedt alvállalkozói körével együtt további több mint 1.000 főnek biztosít munkalehetőséget.

Cikkajánló: 

$$3286$$

$$3289$$

$$3288$$