Sok a kállító a pénteken nyitó Lakásvásáron

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A pénteken nyíló 18. Fundamenta-Lakásvásárra eddig 130 kiállító jelentkezett és az előzetes várakozások szerint a látogatók száma ismét elérheti a 10 ezret - közölte a vásárt rendező Lakásvásár Média Csoport kedden az MTI-vel.

Az idén először a névben is szereplő fő szponzor a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. A közlemény idézi Borsi Lászlót a Média Csoport elnökét, aki szerint a Fundamentával kötött stratégiai szövetség jelzésértékű a lakáspiaci szereplők számára. A válságot követően ugyan is teljesen átalakul a piac, a rendkívül alacsony önerővel felvehető hitelek nem térnek vissza, a hangsúly az előtakarékosságra helyeződik, ami sokkal kiszámíthatóbbá teszi a piacot a fejlesztőknek is.

A szintén idézett Gergely Károly, a Fundamenta Lakáskassza elnök-vezérigazgatója pedig arra számít, hogy a idén 30-32 milliárd forint hitelt helyez ki a társaság, ez több mint duplája a tavalyinak.

Az új és a használt lakások mellett a rendezvényen külön szerepel a Zöld Sziget, ahol ismét folyamatos és informatív előadásokkal népszerűsítik az energiatakarékos építési módokat. A kész- és passzívház építők, valamint a jelentős építőanyag-gyártók is képviseltetik magukat a Zöld Szigeten.

A Fundamenta-Lakásvásárt idén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyitja meg pénteken 14 órakor. A rendezvény vasárnap este 6 órakor zárja kapuit.

Cikkajánló: 

$$3290$$

$$3291$$

$$3292$$