Uniós támogatással újul meg Vásárosnamény belvárosa

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Több mint 540 millió forint, vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével újul meg Vásárosnamény több középülete és közösségi tere; a beruházás 2012 augusztusára, több ütemben valósul meg a beregi városban.

Az Észak-alföldi Operatív Program városrehabilitációs célú pályázatán elnyert támogatás és a mintegy 64 millió forintos önkormányzati önerő révén bővítik és felújítják a polgármesteri hivatalt, megvalósul a Rákóczi úti közpark rekonstrukciója és új piaccsarnokot alakítanak ki a városközpontban - mondta Filep Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester kedden az MTI-nek.

A Bereg "kapujaként" ismert, csaknem 9 ezer lelkes településen emellett felújítják és akadálymentessé teszik a könyvtárat, a művelődési központ színházterme pedig teljes belső rekonstrukción esik át. A Jókai úti iskolaépület és egy másik ingatlan külső felújítását egyaránt elvégzik, a piaccsarnoki beruházáshoz kapcsolódóan pedig térítésmentesen használható parkolókat alakítanak ki.

A projekt összköltsége mintegy 608 millió forint, a munkálatokat a beruházás 2012. augusztusi zárásáig több ütemben hajtják végre - tette hozzá Filep Sándor. A művelődési központ belső részének felújítása már elkezdődött, s átadták a munkaterületet a könyvtár épületében is.

Vásárosnaményban nem ez az egyetlen, uniós forrásból megvalósuló városfejlesztési projekt: önkormányzati és kistérségi összefogással, mintegy 162 millió forint költséggel buszforduló és több buszöböl épül meg a beregi városban.

Cikkajánló: 

$$3295$$

$$3291$$

$$3296$$