Fogadja a befektetőket a nagykállói ipari park

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megkezdődött a befektetők fogadása a Nagykállói Ipari és Logisztikai Parkban, amelyet közel egymilliárd forintos költséggel alakított ki a Nyíregyházával szomszédos kisváros határában, az M3-as autópálya mellett a budapesti Három Cserje Kft. - közölte Herceghalmi János ügyvezető igazgató csütörtökön az MTI-vel.

A több mint 30 hektáros területen az első beruházó egy autóvillamossági alkatrészeket gyártó és forgalmazó cég lesz, amely már megkezdte üzeme terveinek engedélyeztetési eljárást - mondta a cégvezető, aki az elsőként betelepülő vállalkozás nevét nem árulta el, mivel nem volt rá felhatalmazása.

Az igazgató hozzátette: további beruházásokra is rendelkeznek már szándéknyilatkozatokkal, amelyek véglegesítése később várható. Herceghalmi János tájékoztatása szerint a nagykállói ipari park kialakítása 95 százalékban elkészült, már csak a fogadó porta építése zajlik, ami májusra fejeződik be.

A terület teljes közműhálózattal rendelkezik, kiépült az elektromos, a gáz, a víz, a szennyvíz és a csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint kész a belső úthálózat is.  A befektetők 5.000 négyzetmétertől igényüknek megfelelő nagyságú telkeket vásárolhatnak, vagy bérelhetnek a parkban, ahol kapcsolódó szolgáltatásokat is igénybe vehetnek majdani termelői, kereskedelmi, logisztikai, vagy közúti-vasúti átrakóhelyi tevékenységükhöz.  

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az ipari parkot közel egymilliárd forintos költségből alakították ki, amelyhez a cég  pályázat útján 455 millió forintos támogatást nyert. A többi pénzt saját tőkéből és hitelből biztosították. 

A Nagykállói Ipari és Logisztikai Park a cégvezető szerint igen kedvező közlekedési-földrajzi adottságokkal rendelkezik, hiszen közvetlenül az M3-as autópálya szabolcsi szakasza mellett terül el, s közel van az ukrán, a román és a szlovák határhoz is. A betelepülő cégek számára a képzett munkaerő is biztosított a térségben, hiszen a nyírségi munkaügyi központ legfrissebb adatai szerint 30 ezer olyan álláskeresőt tartanak nyilván, aki valamilyen szakmai végzettséggel vagy diplomával keres munkát a több, mint 60 ezer munkanélküli közül.

Cikkajánló: 

$$3320$$

$$3321$$

$$3322$$