Miniszteri segítséget kér az építőipari maffia ellen az MMV

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) szervezet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek és Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levelében kér segítséget azon "fehérgalléros gazdasági bűnözői körök" ellen, amelyek tönkre teszik az építőipart - az MMV a levelet pénteken juttatta el az MTI-nek.

A levél felsorolja mindazon személyeket, akiktől eddig segítséget kért a szervezet azért, hogy a cégek által elvégzett munka ellenértéke ne maradhasson a megrendelők zsebeiben. A listán szerepel Budai Gyula kormánybiztos, Polt Péter legfőbb ügyész és Szabó Máté ombudsman is. A levélben megjegyzik: "árnyaltan fogalmazva sem találtuk meg az illetékest, aki érdemben foglalkozott volna az építőipari vállalkozók gondjaival".

Ennek okaként jelöli meg a levél azt, hogy az építőiparnak a rendszerváltás óta nincs gazdája, pedig az a területre rálátó állami felügyeletet kíván.

Az MMV azt is kéri, hogy a magyar építőipar jövőjéért felelős gazdaságpolitikusok közül valaki álljon ki a nyilvánosság elé, és nevezze meg azokat a bűnözői köröket, amelyek tönkre tették az építőipart.

A levél megírását Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára inspirálta, aki a napokban az agrármaffia elleni fellépést sürgette.

Cikkajánló: 

$$3335$$

$$3332$$

$$3333$$