Ötvenhatos témapark építésére pályázik Kapuvár

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Történelmi témapark építésére pályázik a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuvár - közölte Hámori György polgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-vel.

Az 1956-os forradalmat bemutató létesítményt a város szélén lévő mosontarcsai (andaui) hídnál valósítanák meg, a forradalom leverése után Ausztriába távozó magyarok zöme ugyanis itt lépte át a határt - mondta a városvezető.

A projektleírásban az olvasható, hogy Kapuvár mellett Andau önkormányzata, valamint az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége vesz részt a terveik szerint idén szeptemberben kezdődő, jövő decemberben záruló projektben, amelynek bruttó költségét 40-50 ezer euróra becsülik.

A cél olyan, bővíthető és megújítható témapark létrehozása, amely "eredeti helyszínen, hitelesen mutatja be az 1956-os forradalommal kapcsolatos legfontosabb - örök érvényű - üzeneteket, nevezetesen: a szabadság, a béke, az emberi szolidaritás, a nemzetek közötti megértés, a párbeszéd, a nagylelkűség" fontosságát - írják, utalva arra, hogy a forradalom leverése után Magyarországról menekülők a határ túloldalán minden szükséges támogatást megkaptak.

Cikkajánló: 

$$3331$$

$$3332$$

$$3333$$