Tíz százalékkal is nőhet a világ kereskedelmi ingatlanpiaci befektetése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A világ kereskedelmi ingatlanpiacán a beruházások 5-10 százalékkal növekednek idén, és elérhetik a 606 milliárd dollárt, Kelet-Európában viszont 40 százalékos növekedés várható - közölte globális felmérésének eredményét szerdán a Cushman & Wakefield, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlan tanácsadó cége az MTI-vel.

A 2009-es nagyon rossz év után tavaly már 42 százalékkal nőttek a beruházások a kereskedelmi ingatlanpiacon, és 564 milliárd dollárt tettek ki. Ázsia birtokolja a befektetésre legalkalmasabb régió címet - az elmúlt két év globális befektetéseinek több mint felét produkálta - a második helyen az Egyesült Államok a harmadikon pedig az Egyesült Királyság áll.

A nemzetközi bérlői piac 2010-ben javulni kezdett, ami a bérleti díjak 2 százalékos emelkedéséhez vezetett. A fejlődés megoszlott a prémium- és a másodlagos lokációk között. Idén Európában és Észak-Amerikában - az új fejlesztések hiánya és az A-kategóriás területek üresedési rátájának csökkenése miatt - komolyabb bérleti díj növekedés várható.

Jó hírként említi az elemzés azt, hogy "a piacra belépő tőke folyamatosan növekszik, a bankok cselekvésre ösztönözése, illetve kényszerítése következtében".

Cikkajánló: 

$$3330$$

$$3331$$

$$3332$$