310 millió forintos beruházással felújították a főpostát Zalaegerszegen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Több mint 310 millió forintos beruházással felújították a főpostát Zalaegerszegen; a közel 60 ezer lakosú megyeszékhely főpostáján hétfőtől az ügyfelek gyorsabb és kényelmesebb kiszolgálását ügyfélhívó rendszer segíti.

Schmidt Pál, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az átadási ünnepségen kiemelte: meg kell tartani a régi ügyfeleket, és be kell "csábítani" azokat is, akik ritkábban használják a posta szolgáltatásait. Ezért fontos, hogy ügyfélbarát környezetben legyenek elérhetőek a hagyományos és a jövőben bevezetésre kerülő szolgáltatások - tette hozzá.

A vezérigazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy a posta most dolgozik azokon a fejlesztéseken, amelynek segítségével 2013-tól a hagyományos "levél, csomag, sárgacsekk feladással" jellemezhető szolgáltatási portfóliót elektronikus úton is meg tudja oldani. A posta így az eddigieknél jóval szélesebb körű, komplexebb szolgáltatást tud majd nyújtani.

Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében arról szólt, hogy a postai szolgáltatásokról az önkormányzatnak "csak jó tapasztalatai vannak".

Schmidt Pál és Gyutai Csaba a hétfői avatási ünnepség emlékére
közösen aláírt képeslapokat adott fel a Bélyegmúzeumnak és a Postamúzeumnak.

A zalaegerszegi főposta teljes rekonstrukciója hét hónap alatt készült el. A felújítás közel 850 négyzetméternyi területet érintett. Az átalakítás során egy információs és két bankos munkahelyet is kialakítottak, az ügyféltérben egy postabolt is helyet kapott. A postafiókok a régi bejárat helyén, kívülről közelíthetőek meg.

Az épület műszaki állapota miatt szükség volt külső változtatásokra is. Az 1924-ben emelt épület homlokzatát felújították, a főbejáratot pedig a levéltári adatokat, régi tervrajzokat figyelembe véve áthelyezték.

Cikkajánló:

$$3354$$

$$3353$$

$$3352$$