Akadálymentes a rendőrség székháza Mezőtúron

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Akadálymentessé tették a mezőtúri rendőrkapitányság székházát; a csaknem 13 millió forintos beruházás egy sikeres pályázat nyomán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés 100 százalékos anyagi támogatásával valósult meg - közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Szabó Zita százados tájékoztatása szerint korábban kerekesszékkel nem lehetett önállóan bejutni az épületbe. Ez a probléma most megszűnt, miután a földszinten szélesebb ajtókat építettek be, az ajtóküszöböket elbontották és csúszásgátló padlólapokat fektettek le. Az épületben egy speciális felszerelésű mosdóhelyiséget is kialakítottak. A projekt része volt egy akadálymentes gépjárműparkoló kiépítése is.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében eddig a megyei rendőr-főkapitánysághoz, valamint a jászberényi, a kunszentmártoni, a szolnoki és a törökszentmiklósi városi kapitánysághoz való eljutást tették akadálymentessé. Hasonló átalakításra vár a tiszafüredi és tiszai vízirendészeti kapitányság épülete.

Cikkajánló:

$$3356$$

$$3355$$

$$3352$$