Szaúdi herceg tervez villát építeni Beverly Hillsben

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy szaúdi herceg akar hatalmas villát építeni magának Beverly Hillsben - a prominens szomszédság tiltakozik.

John Peters filmrendező a Los Angeles Times című lapnak megerősítette, hogy eladta az előkelő Benedict Canyon negyedben lévő óriási birtokát Abdullah szaúdi király fiának. A telek ára mintegy ötmillió dollárra (947,7 millió forintra) rúgott.

A tervek szerint egy kastélyszerű, mediterrán stílusú villa illetve a vendégek és a szolgák számára külön házak épülnek a területen.

Az építkezés híre a prominens szomszédság tiltakozását váltotta ki. Mintegy ötszáz környékbeli lakó kezdeményezést is indított az építkezés megakadályozására, elsősorban a Canyont érő esetleges környezetvédelmi károkra hivatkozva. Mások mellett Bruce Springsteen és David Beckham is a jövendőbeli villa közelében élnek.

Jarrett Hedborg kaliforniai belsőépítész, aki tanácsadóként vesz részt a projektben, elmondta: figyelmeztette a herceget, hogy nagyon befolyásos szomszédokkal van körülvéve, és nagyon körültekintőnek kell lennie a terveket illetően.

Az 1990-es évek elején a brunei szultán már csődöt mondott egy hasonló vállalkozással ugyanezen szomszédság tiltakozása miatt. Akkor Jack Lemmon színész és Sidney J. Sheinberg filmmogul tartoztak a leghangosabb kritikusok közé.

Cikkajánló:

$$3370$$

$$3371$$

$$3372$$