Járóbeteg-szakellátó központ nyílik pénteken Pannonhalmán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Péntektől fogadja a betegeket a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ Pannonhalmán; a Szent Mártonról elnevezett egészségügyi létesítmény tíz település összefogásával valósult meg - mondta Török Péter, az intézményt működtető, önkormányzati tulajdonban lévő kft. ügyvezetője kedden az MTI-nek.

A beruházást az Európai Unió és a magyar állam 816 millió forinttal támogatta a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében. A létesítmény a kisrégió 15.600 lakójának biztosítja a szakellátást, de fogadja a távolabbi településekről érkező betegeket is, mivel ki akarják használni az intézmény magas teljesítménykapacitását - ismertette az ügyvezető.  
A csaknem 1.500 négyzetméteres épületben 14-féle szakrendelés indul. Helyet kapott egyebek mellett ortopédia,  reumatológia, sebészet, fül-orr-gégészet és fizioterápia. Ezen kívül lesz belgyógyászati, pszichiátriai, kardiológiai,  tüdő- és ideggyógyászati, szemészeti, urológiai, bőr- és nőgyógyászati, valamint gyermekgyógyászati szakrendelés.     
Megteremtették a feltételeket a röntgen mellett az ultrahang-diagnosztikának is. Ezek az eljárások a háziorvosok terápiás tevékenységét segítik. A finanszírozásról az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) szerződést kötöttek - hangsúlyozta az ügyvezető.
A járóbeteg-ellátó központban döntően a környező városok - Győr, Pápa, Kisbér - kórházainak szakorvosai gyógyítanak vállalkozóként. Bizonyos szakterületeken heti nyolc órában tartanak rendelést, más szakterületeken heti  huszonnyolc óra a rendelési idő. A betegek előjegyzése gördülékennyé teszi az orvos-beteg találkozást - vetítette előre Török Péter.  
Az új létesítményben a gyógyszertár, a látszerész és az orvosi műszerbolt szolgáltatásait lehet még igénybe venni.

Cikkajánló:

$$3370$$

$$3371$$

$$3372$$