Új üzemcsarnokot épít Pakson az olasz A&A Zrt.

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Uniós támogatásból bővíti az olasz Artemide csoporthoz tartozó A&A Világítás és Bútor Zrt. paksi üzemét; a beruházás összértéke közel 600 millió forint, az uniós forrás 236 millió forint.

A fejlesztés ötvenegy új munkahelyet is jelent - hangzott el csütörtök délután az ünnepélyes alapkőletételen.

Alberto Scotti, az A&A Zrt. igazgatóságának tagja elmondta, hogy szeretnék megduplázni a paksi gyáregység termelését, árbevételét és a lehető legtöbb terméket ebben az üzemben gyártani. A most kezdődő beruházás keretében két, egyenként 900 négyzetméter alapterületű modul megépítését tervezik, amelyekkel a jelenlegi 2700-ról 4.500 négyzetméterre nő a fedett üzemcsarnok alapterülete. Az egyik részlegben a tényleges összeszerelés folyik majd, míg a másik a festőberendezésnek ad helyet.

A pályázati kérelem benyújtásának időpontjában a társaság dolgozói állománya 56 aktív munkavállalóból és az anyavállalat által kiküldött 2 főből állt, a fejlesztés eredményeképpen 2016-ig további 51 fővel bővül a dolgozók létszáma. Alberto Scotti az MTI kérdésére elmondta: 2010-ben 1,5 milliárd forint volt a paksi üzem árbevétele.

A Paksi Ipari Parkban lévő üzemben világítóberendezések megmunkálásával, összeszerelésével foglalkoznak. Az itt készült lámpák festését jelenleg külső beszállítók végzik. A mostani fejlesztés célja, hogy ezt a tevékenységet egy festőberendezés telepítésével a cég külső vállalkozók nélkül oldja meg.

A cég 1997 augusztusában jött létre az Artemide cégcsoport közép-európai bázisaként.  A mostani beruházáshoz 236 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a társaság az „Ipartelepítés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Cikkajánló:

$$3378$$

$$3377$$

$$3380$$