Megújul a városközpont Simontornyán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Több mint háromszázmillió forintos beruházással megújul a vár környéke Simontornyán, és új kulturális központot is kialakítanak - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

A városmag rehabilitációjára az önkormányzat 300 millió forintos európai uniós támogatást nyert el, ezt 54 millió forinttal egészíti ki - mondta Csőszné Katz Edit, a település független vezetője.

A beruházás keretében több városközponti épületet, utakat, járdákat újítanak fel, megújul a simontornyai vár körüli Pillich sétány, valamint a vár és a valamikori ferences kolostor közötti szoborpark. 

A projekt része a Beszédes Ferenc utcai egykori iskola rekonstrukciója; a műemléki védettség alatt álló épületből, amely jelenleg helytörténeti kiállításnak és galériának ad otthont, kulturális központ lesz, udvarán pedig fedett piacot és rendezvényteret alakítanak ki. A program érinti az 1935-ben épült bőrgyári művelődési házat, valamint a polgármesteri hivatalt, utóbbi helyen új okmányiroda is épül.

A rehabilitációval a Tolna megyei település három éve elkészült és többször elutasított tervei válnak valóra, a munka várhatóan 2013-ban fejeződik be - mondta a város polgármestere.

Cikkajánló:

$$3385$$

$$3381$$

$$3386$$