Bővíti ipari parkját a nyíregyházi önkormányzat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bővíti ipari parkját a nyíregyházi önkormányzat, ahová már három befektető is jelentkezett - jelentették be a városi közgyűlés pénteki ülésén, melyen a négy éves gazdaságfejlesztési programot fogadták el.

Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta, a három nagybefektetővel már tárgyalnak az ipari park bővített részébe történő betelepüléséről. A befektetők 25 millió euró, a jelenlegi árfolyamon mintegy 6,5 milliárd forint értékű fejlesztést terveznek, s a beruházások egyedi kormánydöntés alapján történhetnek majd. Az egyik befektetőnek a kormány már meg is tette támogatási ajánlatát, tette hozzá. A részleteket nem kívánta felfedni a polgármester, mindössze annyit jegyzet meg, hogy a beruházási tervek véglegesítése után hozzák nyilvánosságra fejlesztési elképzeléseket.

Az önkormányzat gazdaságfejlesztési programja alapján az M3-as autópálya mellett fekvő Nyíregyházi Ipari Parkot keleti és déli oldalán bővítik, ahol jelentős szabad területek állnak rendelkezésre. Az 1997-től működő ipari terület mostani 106 hektáros része már megtelt, külföldi és hazai vállalkozások gyáraival, üzemeivel. Mintegy 4500 új munkahely jött létre a parkban, 85 milliárd forint értékű befektetéssel. A legnagyobb foglalkoztató a svéd Electrolux hűtőgépgyára, valamint a dán Lego gyermekjáték készítő üzeme, ahol  az alkalmazottak száma meghaladja az 1000-1000 főt.

Cikkajánló:

$$3421$$

$$3420$$

$$3419$$