Újra indítja bátaszéki üzemét a Wienerberger

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újra indítja a Wienerberger Téglaipari Zrt. bátaszéki üzemét, amely azonban egyelőre ideiglenesen működik majd - közölte a cég gazdasági igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Az üzemben ez év augusztusban vagy szeptemberben  terveznek egy termelési időszakot - mondta Bencze Norbert.

Hozzátette: falazó elemekhez tartozó kiegészítőket - feles idomokat - gyártanak majd a jelenleg kereskedelmi telepként működő üzemben. A tervek szerint a 15-20 napos termelési időszakban a piac igényeihez igazoldó mennyiséget, 2,5 millió kisméretű téglának megfelelő elemet állítanak elő. A cégvezető a gyár további működését a kereslettől tette függővé.

A gazdasági igazgató az MTI kérdésére megjegyezte: az egy éve átadott M6-os autópálya nem jelent előnyt a bátaszéki üzemnek, inkább a horvát téglagyártókat segíti, akik így könnyebben eljutnak a magyar piacra.

A Wienerberger AG magyar leányvállalata, a 12 téglagyárral rendelkező Wienerberger Téglaipari Zrt. 2009. szeptemberben döntött termelő kapacitásainak csökkentéséről, amikor a soproni, bátaszéki és békéscsabai egységében leállította a téglagyártást. A bátaszéki üzem éves kapacitása 120 millió kisméretű egység gyártása volt.

Cikkajánló:

$$3427$$

$$3426$$

$$3428$$