Újabb irodaház épül a Váci úti folyosón

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Váci út és a Süllő utca sarkán vásárolt telket a svéd Skanska ingatlanfejlesztő, amelyre 26 ezer négyzetméter bérelhető területű irodaházat épít. A cégnek ez lesz a második irodaháza a Váci úti folyosón - közölte a társaság az MTI-vel.

A Váci út 96. számú telek vételárát és a fejlesztés költségét nem közli a Skanska, amíg a tervezés nem készül el. A korábbi fejlesztésekhez hasonlóan ezt is saját tőkéből finanszírozza a társaság. Az építés a jövő év elején kezdődik.

A Skanska a múlt év óta kizárólag tanúsított, minimum LEED Gold minősítésű házakat fejleszt világszerte. Ennek megfelelően az új projektnél is kiemelt szempont a környezettudatosság. A Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán épülő 17.800 négyzetméteres Green House már előzetesen megkapta a LEED Platínum minősítést.

A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) világszerte elismert független minősítő rendszer, amely az épületek környezettudatosságát, fenntarthatóságát vizsgálja, célja a zöld  
épületek nemzetközi minősítése. A minősítés fokozatai: platina, arany és ezüst. A minősítés során olyan kritériumokat vizsgálnak, mint a környezeti szempontból fenntartható elhelyezkedés, a hatékony víz- és energiagazdálkodás, az anyaghasználat, és a belső környezet - például a levegőminőség - milyensége.

Andreas Lindelöf, a Skanska Property Hungary Kft. ügyvezetője korábban elmondta, hogy egy zöld minősítéssel rendelkező iroda beruházási költsége 2-3 százalékkal több, mint a hagyományosé.

Cikkajánló:

$$3438$$

$$3437$$

$$3436$$