Kereskedelmi ingatlanok: a régiós forgalom tizede esett Magyarországra

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az első negyedévben Magyarországon 233 millió euró értékben cseréltek gazdát kereskedelmi ingatlanok, ez a Közép-Kelet-Európai régió forgalmának 12 százalékát tesz ki - közölte a Jones Lang LaSalle ingatlan tanácsadó kedden az MTI-vel.

A régiós forgalom 65 százalékát Lengyelország és Csehország adja.

Az első negyedévben a kereskedelmi ingatlanbefektetések értéke a világon megközelítette a 90 milliárd amerikai dollárt. Ez az összeg 20 százalékkal alacsonyabb ugyan a 2010 utolsó három hónapjában regisztrált összegnél, de 38 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti szintnél, ami azt tükrözi, hogy a kereskedelmi ingatlanok iránt tovább is folytatódik a befektetők széles körének érdeklődése.

A világ nagyobb városaiban továbbra is az intézményi illetve magánbefektetők erős érdeklődése tapasztalható a minőségi ingatlanok iránt. Ugyanakkor a befektetetők óvatosak a kockázatosabbnak ítélt városokkal kapcsolatban, és csak kivételes esetekben lépnek ott piacra. Ők leginkább a bankok által eladásra kínált ingatlanok megjelenésére illetve a kedvezőbb piaci helyzet kialakulására várnak - áll a közleményben.

Cikkajánló:

$$3454$$

$$3453$$

$$3452$$