A HeidelbergCement vesztesége csökkent

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A német HeidelbergCement építőanyag-ipari csoport vesztesége 161 millió euró volt adó után, kisebbségi részesedések nélkül az első negyedévben, kevesebb az egy évvel korábbi, 199 milliós nettó hiánynál.

A javulást a forgalom ugrásszerű növekedésével magyarázták a csütörtökön megjelent beszámolóban, hozzátéve, hogy a növekvő kereslet hovatovább lehetővé tesz némi áremelést, vagyis hogy a nyersanyag- és energiaköltségek eddig "lenyelt" növekedését valamelyest megosszák a vevőkkel.

A bevétel, 2,602 milliárd euró, 19,4 százalékkal több a tavalyi első negyedévi 2,18 milliárdnál. Csak Észak-Amerikában nőtt a forgalom kevesebb mint 10 százalékkal.

Tavalyi eredményei szerint a HeidelbergCement a világ legnagyobb adalékanyag-termelője, és negyedik helyezett a cement- és a betongyártásban.

Tavaly 511 millió euróra nőtt az adózott eredménye a válsággal sújtott 2009-ben elért 168 millióról. A bevétele 5,8 százalékkal 11,8 milliárd euróra gyarapodott.

A HeidelbergCement magyarországi leányvállalata, a Duna-Dráva Cement Kft. Magyarországon két cementgyárban termel, Beremenden és Vácott, mintegy 2,5 millió tonna kapacitással. A csoporthoz tartozik a Dunai Kavicsüzemek Kft. is.

Cikkajánló:

$$3457$$

$$3456$$

$$3455$$