Perel az ingatlancsalással vádolt önkormányzat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Józsefvárosi Önkormányzat cáfolja, hogy áfa-csalás történt volna a Corvin sétány ingatlanforgalmazása kapcsán, ezért a hírnevüket rombolók ellen, gazdasági érdekeik védelmében pert indítanak.

Az önkormányzat és a Rév8 Zrt. közös közleményben reagáltak pénteken az MTI-nek a Népszabadság aznapi cikkére, mely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya másfél éves nyomozás eredményeként százmilliós áfa-csalás gyanújára bukkant a Budapest VIII. kerületében folyó rehabilitációs projekt, a Corvin sétány program megvalósítása kapcsán.

Hangsúlyozták: a Józsefvárosi Önkormányzat átfogó adóhivatali ellenőrzése 2010-ben megtörtént, az erről született augusztusi határozatában az adóhivatal "egyértelműen jogszerűnek minősítette a Corvin Sétány ingatlanforgalmazásaival kapcsolatos áfa-elszámolásokat, következésképen áfa-csalás nem történt".

Hozzátették továbbá, hogy a Corvin Sétány projekttel kapcsolatos szerződések és okiratok mind a Rév8 Zrt-nél, mind az önkormányzat Polgármesteri Hivatalában továbbra is megtekinthetők.

A Corvin Sétány egy kétszáz milliárd forint értékű, Közép-Európában a legnagyobb városfejlesztés - írták, hozzátéve: minden józsefvárosi érzi, hogy általa a korábban hírhedt városrész megújulásáról válik híressé. "Ez érdekeket sért. Bukott politikusokét, számításaikat az általuk kívánt módon meg nem találó üzletemberekét" - fogalmaztak.

Mint írták a Rév8 zrt. és Józsefvárosi önkormányzat "megunta az ellene folytatott rágalomhadjáratot", ezért hírnevük, gazdasági érdekeik védelmében pert indítanak.

Cikkajánló:

$$3461$$

$$3460$$

$$3459$$