A KÖKI Terminálban átvették üzleteiket a bérlők

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kulcsátadó rendezvényt tartottak szerdán a budapesti Kőbánya-Kispest metróvégállomáson és vasútállomáson épülő KÖKI Terminálban.

A 60 ezer négyzetméternyi bérbe adható kereskedelmi terület 80 százalékának már van bérlője, ők vették át a területüket végső kialakításra, hogy szeptember közepén megnyílhasson a létesítmény - mondta László Márton, a beruházó R-CO Zrt. igazgatója a helyszínen.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere a főváros déli kapujának nevezte a terminált, amelynek elkészültével kulturáltabb kiszolgáláshoz jutnak az agglomerációból a fővárosba ingázók is. Jelezte, hogy a repülőtéri gyorsforgalmi útról is meg lehet közelíteni a KÖKI-t.

Gajda Péter (MSZP), Kispest polgármestere hangsúlyozta, hogy a két kerület határán épülő KÖKI-ben több ezer munkahely létesül.  

A két kerületi polgármester annak örült a leginkább, hogy a területen megszűnnek a korábbi áldatlan állapotok. Ezt annak ismeretében különösen fontosnak tartják, hogy naponta 200 ezer ember fordul meg az állomásokon. A hasonló, úgynevezett intermodális létesítményeknél igen nagy a forgalom, ami előnyös a kereskedőknek.

A beruházás 30-40 milliárd forintba kerül, ebben szerepel a metró- és a vasútállomáson túl a buszvégállomás, 7 ezer négyzetméternyi iroda, egy 1.900 férőhelyes mélygarázs és egy külön P+R parkoló kialakítását is - ismertette a beruházó. Az irodák bérleti díja havonta és négyzetméterenként 10-11 euró. Az 500 négyzetméteresnél nagyobb üzletek már elkeltek. A bérbeadást és az üzemeltetést a Jones Lang LaSalle végzi.

Cikkajánló:

$$3480$$

$$3479$$

$$3478$$