Energiatakarékos irodát építi Angyalföldön a Skanska

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Új irodaházat épít a svéd Skanska Budapest XIII. kerületében, a Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán, 32,5 millió eurós beruházással. Az épület - a tervei alapján - elnyerte a LEED Platínium minősítést, amely azt jelenti, hogy a magyar előírásokhoz képest 30 százalékkal kevesebb energiát használ - mondta Andreas Lindelöf, a Skanska Property Hungary ügyvezető igazgatója az új irodaház alapkőletételekor szerdán, a helyszínen.

A versenytársaihoz képest előnyt élvez a Skanska ingatlanfejlesztő, mivel saját forrásból tud fejleszteni - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A jövő év második felére elkészülő, 17.800 négyzetméter bérelhető területtel rendelkező épületre még nem írtak alá bérleti szerződést, de a nemzetközi cégek érdeklődéséből Andreas Lindelöf arra következtetett, hogy az év végére - előbérlettel - megtelik az irodaház.

A 7 szintes, és három szintes mélygarázzsal rendelkező épület a WC-k öblítésére a szürke - egyszer már a mosdókban használt - vizet használja, így 60 százalékkal kevesebb ivóvizet fogyaszt. A meleg vizet napkollektorral állítják elő, míg a hűtőrendszer geotermikus. A ház tetején zölddel beültetett terasz kap helyet.

Az épület tervezője a svéd White Arkitekter AB, és a magyar Dpi Design Kft. A kivitelezője pedig a Narva Kft.

Jövőre lesz 25 éve, hogy a Skanska jelen van Magyarországon. Eddig több mint 100 ezer négyzetméter irodát és 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi területet fejlesztett az országban - mondta el Claes Larsson, a Skanska AB alelnöke.

Tóth József kerületi polgármester üdvözölte a céget mint partnert a kerületben, amely a jövő év elején már elkezdi a Váci út és a Süllő utca sarkán a következő irodája építését is.

Cikkajánló:

$$3484$$

$$3483$$

$$3482$$