Tiltakoztak az elhúzódó mélygarázsépítés miatt Vácon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mintegy száz váci lakos gyűlt össze a polgármesteri hivatal előtt, hogy tiltakozzon a három éve húzódó mélygarázsépítés miatt - mondta el az MTI-nek a civilek képviseletében Jess Kinga.

A tiltakozók petíciót olvastak fel a hivatalban ülésező képviselő-testületnek, majd átadták Fördős Attila független polgármesternek - tette hozzá Jess Kinga.

A vállalkozók, piaci árusok és az ottani lakosok azért döntöttek az akció mellett, mert a 2008 szeptemberében megkezdett mélygarázs-beruházás és a hozzá szorosan kapcsolódó felszíni építkezés tavaly év elején leállt, és a város közepén ottmaradt a "felvonulási terület", sitthalmokkal, gödrökkel és kátyúkkal, a műemléki környezetben lévő üzletek, a Széchenyi és a Görgey utca, illetve a piac határolta lakások, garázsok pedig megközelíthetetlenek. 

Eddig 19 üzlet zárt be a környéken, a piac és a még megmaradt néhány nyitva tartó üzlet helyzete tragikus, szinte mindenki a csőd közelébe került - írták petíciójukban a civilek. Mint Jess Kinga elmondta, őket az érdekli elsősorban, hogy mikor válik élhetővé a környék, nem pedig az, hogy ki a felelős a mintegy 300 férőhelyes, pártpolitikai csatározások kereszttüzébe is került mélygarázsépítés leállásáért.

Cikkajánló:

$$3487$$

$$3486$$

$$3485$$