Logisztikai ingatlanokkal bővült az Appeninn portfóliója

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy kecskeméti és egy szentesi logisztikai ingatlannal bővült a tőzsdén jegyzett Appeninn Vagyonkezelő Holding portfóliója a Rotux Zrt. beolvadásával, melyet a cégbíróság is bejegyzett - közölte az Appeninn kommunikációs ügynökségén keresztül kedden az MTI-vel.

A beolvadással 170 millió forint készpénzállomány és 450 millió forint értékpapír állomány került az Appeninnhez. A kecskeméti 7,2 hektáros, 6.000 négyzetméteres felépítménnyel rendelkező belterületi ingatlan a Mercedes gyártóüzemének közelében található. A másik ingatlan Szentes belterületén található 3 hektáros területen, 2.400 négyzetméteres felépítménnyel.

A részvénycserét tartalmazó beolvadás során a Rotux részvényesek 448 forintos árfolyamon juthatnak Appeninn részvényekhez. Az átalakulással az Appeninn Nyrt. jegyzett tőkéje 256 millió forinttal, tőketartaléka pedig 891 millió forinttal emelkedik. Így a társaság saját tőkéje több mint 4,5 milliárd forintra nő. 

A 2009 végén alakult Appeninn igazgatósága tavaly novemberben döntött arról, hogy aktívan keresi a befektetési lehetőségeket az ipari- és logisztikai ingatlanok területén is - az irodapiac mellett - a jó hasznosíthatósággal bíró, magas hozamtermelési képességgel rendelkező célpontokat vizsgálva.

A vagyonkezelő társaság működésének második évében, 2010-ben 66,7 millió forint adózott nyereséget ért el, míg 2009-ben 24 ezer forint veszteséggel zárta az évet. A leánycégek összesített árbevétele 1,098 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 952 millió forinttal. 

A társaság fő tulajdonosa a svájci székhelyű Lehn Consulting AG, mely az Appeninnéhoz hasonló befektetési stratégia mentén működik Svájcban, elsősorban az irodapiacra koncentrálva. 

Az Appeninn részvényeit jelenleg a Budapesti Értéktőzsde B-kategóriában forgalmazzák, ám a társaság célja, hogy 2011-ben az A-kategóriába lépjen. A papír kedden 455 forinton forgott a tőzsdén, az előző záróárához képest 3,4 százalékkal emelkedett az árfolyama.

Cikkajánló:

$$3489$$

$$3488$$

$$3487$$