Újbudára költözhet a Vidámpark

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újbuda vezetése szívesen biztosítana helyet a Vidámparknak, amennyiben alkalmas területet talál a XI. kerületben, és az a helyi polgároknak is megfelelne - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Közleményében az önkormányzat bejelentette: egyeztetésekbe kezd az ügyben Tarlós István főpolgármesterrel a XI. kerület.

Újbuda önkormányzata ugyanakkor cáfolta azokat a sajtóinformációkat, melyek szerint a XI. kerületben egy évekkel ezelőtt elindult beruházás vidámpark létesítését szolgálta volna.

Közölték, a beruházó cég az önkormányzattal 2007-ben megkötött szerződése szerint szabadidőközpontot, sportparkot és közparkot akart kialakítani, így ennek "nincs köze ahhoz, hogy a Vidámpark egyik lehetséges helyszíne Újbuda lenne".

Az ügy előzménye, hogy Tarlós István főpolgármester május 13-án közölte: a Fővárosi Állat- és Növénykert a ciklus végéig várhatóan megkapja a szomszédos Vidámpark területét.

A városvezető a ciklus végéig tervezett átadást azzal indokolta, hogy szerinte a Vidámparknak nem a jelenlegi területen van a helye, az állatkertet pedig fejleszteni szeretnék.

Arra a kérdésre, hová költözhet a Vidámpark, arról beszélt, az áthelyezési elképzeléseknél szóba került a XI. kerület.

Cikkajánló:

$$3495$$

$$3494$$

$$3493$$