Háromszoros ingatlanbefektetési forgalom a régióban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az év első öt hónapjában 4,4 milliárd euróra rúgott a közép-kelet-európai régióban a befektetési ingatlanok forgalma, ez közel háromszorosa az egy évvel korábbinak, Budapestet év végére éri el a befektetői aktivitás - közölte a CB Richard Ellis (CBRE) ingatlan tanácsadó csütörtökön az MTI-vel.

Annak ellenére, hogy a régió egyre nagyobb részén erősödik a befektetői aktivitás, a befektetők továbbra is Lengyelországra, Csehországra és Oroszországra koncentrálnak. Csehországban jegyezték fel a legjelentősebb növekedést néhány nagy portfolió eladása nyomán. A bevételek biztonsága és a minőség továbbra is a két legfontosabb tényező.

A speciális kiskereskedelmi ingatlanok és a városközpontokban található irodaházak vonzották a legtöbb befektetőt, főként Lengyelországban és Csehországban, elsősorban a bérleti díjak jó növekedési kilátásai miatt - idézi a közlemény Patrick O'Gorman-t, a CBRE közép-kelet-európai tőkepiacokért felelős igazgatóját.

Az idei forgalom 60 százaléka valamelyik portfolióhoz köthető. A komolyabb méretű tranzakciók közül megemlíthető a VGP-portfolió Csehországban, továbbá a Ritz Carlton Hotel és a White Square üzletközpont eladása Moszkvában.

A varsói és a prágai hozamokhoz képest még mindig jelentékeny a hozamfelár az olyan piacokon, mint Budapest és Bukarest, ami azt vetíti előre, hogy a befektetői aktivitás ezekre a piacokra is kiterjed majd az év végéig - idézi a közlemény Borbély Gábort, a CBRE közép-kelet-európai vezető elemzőjét.

Cikkajánló:

$$3541$$

$$3540$$

$$3539$$