Növekvő ingatlanbefektetések a régióban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ingatlanbefektetések Közép-Európában 2,09 milliárd eurót tettek ki az év első felében, az egy évvel korábbi 1,83 milliárd euróval szemben - közölte a Cushman & Wakefield ingatlan tanácsadó legfrissebb felmérésének eredményét az MTI-vel.

A felmérésben szereplő országok: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia. Idén az összbefektetések értéke akár a 4,8 milliárd eurót is elérheti.

Lengyelország továbbra is a régió meghatározó ingatlanpiaci szereplője, annak ellenére, hogy az idei első félévben csak itt csökkent a befektetési volumen a tavalyi 1,27 milliárd euróról 875 millió euróra.

Ugyanebben az időszakban, Csehországban és Magyarországon fellendülés volt tapasztalható, a cseh befektetési volumen 295 millió euróról 744 millió euróra emelkedett, míg a magyar 78 millióról 233 millióra nőtt. Ennek ellenére a befektetési aktivitás az összes közép-európai piacon elmarad az 5 évvel ezelőtti átlagtól.

A befektetők érdeklődése az irodaépületek iránt megnőtt, de ez várhatóan hamar változik. Az elmúlt hónapokban ugyan is folyamatosan nőtt a befektetők aktivitása a kiskereskedelmi piacon.

Az irodapiaci tranzakciók értéke a tavalyi első félévi 466 millió euróról 947 millióra nőtt az idei első félévben, míg a kiskereskedelmi befektetések értéke 1,12 milliárd euróról 623 millióra esett ugyan ebben az időszakban.

Cikkajánló:

$$3546$$

$$3545$$

$$3544$$