Májusban nőtt a felszámolásának száma az építőiparban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Májusban visszatért a korábbi trendhez a felszámolások alakulása az építőiparban, az áprilisi csökkenés után ismét nőtt az új eljárások száma - közölte az Opten Kft. kedden az MTI-vel.

Az Opten adatai szerint májusban 338 építőipari vállalkozás került fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás alá, ami az előző hónaphoz képest  22,5 százalékos emelkedés, és gyorsabb a nemzetgazdaság egészében regisztrált 14 százalékos növekedésnél.

Májusban 322 végelszámolási eljárás indult építőipari cégekkel szemben, ami 26 százalékkal elmaradt az áprilisi 435-től, de még így is minden idők negyedik legmagasabb adata - hívja fel a figyelmet az Opten Kft.

Tavaly májushoz képest 54 százalékkal több cég tulajdonosa döntött vállalkozásának megszüntetése mellett, ami lassulás az áprilisi számokhoz képest, amikor is 105 százalékos volt a növekedés - írja közleményében az Opten.

Májusban 479 új építőipari vállalkozást indítottak, ez 2,5 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban volt, de 6,4 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit.

A nemzetgazdasági folyamatokkal összevetve rövid távon ellentétes irányú az ágazatban tapasztalható mozgás, a gazdaság egészében ugyanis az előző havinál 1,2 százalékkal több új cég jött létre - közölte az Opten Kft.

Cikkajánló:

$$3550$$

$$3549$$

$$3548$$