Újabb fészekrakós ügy a bíróságon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Harminc vádlottja van annak a büntetőpernek, amely kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt szerdán kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon.

Az úgynevezett fészekrakó ügy első tárgyalási napját a vádirat ismertetésével kezdték. E szerint a vádlottak a jogszabályi rendelkezést kihasználva, és az abban foglaltakkal visszaélve a törvény céljával ellentétes módon értékesítettek, vásároltak ingatlant. 

A fészekrakó programokhoz kötődően a borsodi megyeszékhelyen 2005-től sokan úgy vásároltak ingatlant, hogy ahhoz szociálpolitikai kedvezményt, illetve hitelt vettek igénybe. A hitel felvételéhez állami kezességvállalást kértek, többen azonban hamis jövedelemigazolásokat szereztek be, így kapták meg a kölcsönt, és költözhettek be a lakásokba. Az ügyekben ügyvédek, ügyintézők, ingatlanközvetítők is érintettek.

A harminc vádlottal szerdán kezdődött fészekrakós csalás büntetőpere szeptemberben folytatódik. Legutóbb május elején indult hasonló tárgyalás a Miskolci Városi Bíróságon, annak a pernek 42 vádlottja van.

Cikkajánló:

$$3552$$

$$3551$$

$$3550$$