Távozott az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatója

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Távozik posztjáról Dunavölgyi Mária, az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatója. Az OTP rövid közleménye szerint Dunavölgyi Mária munkaviszonya 2011. július 4-én, hétfőn közös megegyezéssel szűnt meg.

Dunavölgyi Mária 2006 februárja óta volt az OTP Lakáslízing Zrt. első számú vezetője, korábban 1996-1998-ig a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójaként tevékenykedett. 

Az OTP kommunikációs osztályától az MTI arról is értesült, hogy az új vezetőt a lehető leghamarabb kinevezik az OTP Lakáslízing élére.

Az OTP Lakáslízing Zrt. lakóingatlanok lízingelésével foglalkozó vállalat, mely lakossági, vállalkozói és önkormányzati ügyfelek részére kínál szolgáltatásokat, a társaság új építésű és használt lakások és az ezekhez tartozó kiegészítő ingatlanok (garázs, tároló) finanszírozását kínálja. Termékpalettáján megtalálható a szabad felhasználású lízing konstrukció is. Termékei forint mellett euróban is igényelhetőek, a maximális futamidő akár 35 év is lehet.

Az OTP Lakáslízing Zrt. jelenlegi lakáslízing állománya mintegy 35 milliárd forintot tesz ki, a lízingcég ennek alapján hozzávetőleg 60 százalékos részesedéssel rendelkezik a magyarországi lakáslízing piacon.

Dunavölgyi Máriát tavaly november elején megválasztotta elnökévé a  Magyar Lízingszövetség, aki az akkor leköszönő Hordós Zoltánt váltotta posztján.

Ezzel kapcsolatban Dunavölgyi Máriától az MTI megtudta: a Magyar Lízingszövetség alapszabálya kimondja, hogy a lízingszövetség elnöke csak aktív cégvezető lehet, ezért az OTP Lakáslízing Zrt. éléről való távozását már hétfőn közölte a Magyar Lízingszövetséggel.

Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta: a lemondott elnök feladatait a lízingszövetség vezetői között szétosztották, az új elnököt egy későbbi időpontban összehívásra kerülő közgyűlés választja meg.

Cikkajánló:

$$3565$$

$$3564$$

$$3563$$