Szakmai tőkebefektetési partnerséget kínál a Futureal csoport

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Futureal csoport 100 millió euró saját tőkével, 100 fős saját szakértő gárdájával és banki kapcsolataival kínál partnerséget olyan ingatlan fejlesztőknek, akik azért nem tudják elindítani, illetve folytatni projektjüket, mivel hiányzik hozzá a tőkéjük, vagy a tapasztalatuk - jelentette be Futó Gábor a Futureal csoport társtulajdonosa szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A 100 millió euró 500-600 millió euró - mintegy 150 milliárd forint - értékű projekt elindításához, illetve folytatásához elegendő, erre két évet szán a Futureal - tette hozzá.

Eddig egy projektbe szálltak be Nyugat-Lengyelország Gorzów Wielkopolski nevű városában. A 120 millió euró értékű Nova Park bevásárlóközpont közös fejlesztésére az ír Caelum Development céggel kötött megállapodást a Futureal arról, hogy 50 millió euró hitelt és 20 millió euró saját tőkét vitt a fejlesztésbe.

A partnerségi konstrukciót azzal magyarázta Futó Gábor, hogy ha egy városban három előkészített bevásárló központ építése áll a válság miatt, az lesz a nyertes, amely elsőként épül fel, mivel jó pár évig nem érdemes másikat építeni.

A partnerség közös fejlesztési szerződésben ölt testet. Ebben rögzítik, hogy kinek mi a feladata az előkészített projekt folytatásában.

A Futureal másik ajánlata nagy ingatlan bérlőknek szóló teljes körű kiszolgálásra. A megfogalmazott igényre ők megkeresik, vagy megteremtik elő a szükséges ingatlant, legyen az kereskedő vagy termelő cég, bank, vagy éppen önkormányzat.

Cikkajánló:

$$3567$$

$$3566$$

$$3565$$