Stabilizálódik a kereskedelmi ingatlanok piaca

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az elmúlt két évben 10-30 százalékkal estek a magyar piacon a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjai, de az esés megállt, sőt néhány jó helyen lévő üzletközpontban már emelkednek a díjak - közölte a Colliers International ingatlan-tanácsadó cég legfrissebb kiskereskedelmi piaci jelentésében, amelyet eljuttatott az MTI-nek is.

Ez utóbbi körbe tartozik a MOM Park, amely képes volt néhány új bérlőnél a korábbi díjánál magasabbat elérni. Hasonló helyzetben van a Mammut és az Aréna Pláza is.

Ugyanakkor az idén elkészülő három új projekt - a KÖKI Terminál, az Árkád Szeged, illetve a Siófok Pláza - fejlesztői nem egy esetben kénytelenek hozzájárulni az üzletek kialakításához, hogy bérlőhöz jussanak. A bevett gyakorlat ezzel szemben az, hogy a fejlesztő a nyers üzletet adja át a bérlőnek, amely a saját igényei szerint alakítja véglegesre azt.

A Váci1 üzletház látványterve - Forrás: Vaci1.com

A jelentés megemlíti, hogy a budapesti Váci utcai Váci1 üzletháznak csak az alsó három emeletét adja át ősszel az ORCO, a második ütem átadása egy évvel később lesz kész.

Az Andrássy úton nem gond az üzlethelyiségek kiadása, sőt a kereslet kiterjed a becsatlakozó, és a párhuzamos utcákra is. Így keresik a bérlők a Paulay Ede, a Hajós és a Nagymező utcai üzlethelyiségeket is.

Cikkajánlók:

$$3674$$

$$3673$$

$$3672$$