Az építőipar fellendülésében bíznak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. bízik abban, hogy az építőipart érintő gazdasági nehézségen hamarosan túljut az ágazat; az ország egyetlen betonacél-gyártó üzeme ezen ágazat számára gyártja termékeit - hangzott el azon az értékelésen, amelyet a Borsod megyei városban tartott a társaság.

Lőw Gábor, a vállalat PR-menedzsere az MTI-nek azt mondta: a menedzsment némi fellendülést tapasztalt idén az építőipari keresletben, de ez tíz százaléknál nem magasabb az elmúlt évihez képest.

Emlékeztetett arra, hogy az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. melegen hengerelt betonacélt, köracélt, hengerhuzalt és hegesztett betonacél-síkhálót gyártó és értékesítő, korszerűen felszerelt üzem. Acélművét, amelyet egy 23 millió eurós zöldmezős beruházás keretében valósítottak meg, 2000 augusztusában adták át. Az ÓAM Kft. így a 150 éves hagyományokkal rendelkező ózdi acélipar folytatójának tekinthető.

Hozzátette: a vállalat világszínvonalú termékeket gyárt, egyebek mellett német, osztrák és horvát tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Az ÓAM Kft. vagyonát a német Max Aicher GmbH & Co. egy privatizáció keretében 1997. május 23-án vásárolta meg. A Max Aicher vállalatcsoport több évtizedes sikeres építőipari, ingatlanforgalmazási, acélipari és környezetvédelmi vállalkozásokkal szerzett a kontinensen is túlmutató elismerést és hírnevet. Az ÓAM Kft., mint az Aicher vállalatcsoport tagja, illeszkedik e sokrétű vállalkozás profiljába.

Az alapanyag-ellátást biztosító acélmű egy korszerű csapolórendszerű elektrokemencéből, (60 tonna/adag folyékonyacél-kapacitással), egy üstkemencéből és egy négyszálas folyamatos öntőműből, valamint a szükséges modern környezetvédelmi berendezésekből áll. Alapanyaga acélhulladék, amelyet különféle adalékanyagok egészítenek ki.

Cikkajánló:

$$3676$$

$$3675$$

$$3674$$