Lopásbiztos tárolás mindenkinek (X)

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha lehetőségünk van rá, mindannyian szeretjük otthonunkat még kényelmesebbé, életünket még könnyebbé varázsolni. Hogy a számtalan hasznos és kevésbé hasznos holmi, bútor és egyéb használati tárgy ne szorítson ki bennünket a lakásunkból, megfelelő helyen kell tárolni őket.

Legyen szó feleslegessé vált bútorokról, vagy éppen télire elpakolt bicikliről, vannak bizonyos alapvető elvárásaink a tároló helyszínnel kapcsolatban. Először is legyen biztonságos, elvégre nem másoknak gyűjtjük össze javainkat. A tolvajok a komoly anyagi kár mellett más jellegű veszteséget is okozhatnak, ha szívünkhöz nőtt, különös jelentőséggel bíró holmijainkat meglovasítják.

A biztonság nem minden, elvégre a legerősebb lakat sem ért sokat, ha mögötte ingóságainkat belepi a penész, vagy eláztatja a beszivárgó esővíz. Éppen ezért olyan körülményeket kell biztosítanunk, melyek megfelelőek minden holmink számára, így jelentős bosszúságtól kíméljük meg magunkat.

Az ideális helyszínt nem mindig egyszerű megtalálni, hiszen sokan nem rendelkeznek akkora ingatlannal, ahol elhelyezhetnék a holmijaikat. Az is gyakori, hogy épp egy költözés, vagy utazás időtartamára kellene megbízható átmeneti tárolóhelyet találnunk. Az ilyen esetekre találták ki az önkiszolgáló raktárakat.

A módszer előnyeit az amerikaiak már évtizedek óta élvezik: épp szükségtelenné vált használati cikkeiket kifejezetten erre a célra épült raktárépületekben helyezik el. Mindenki akkora tárolót bérel, amekkorára szüksége van, és ekkorát is fog kifizetni. Az időtartamot is a bérlő választja ki, így hosszabb és rövidebb távra is jó a megoldás.

A technológia már hazánkban is megjelent. Budapesten a város egyik fő artériáját jelentő M5-ös autópálya mellett található Euro Mini Storage kínálja ezt a szolgáltatást. Az itt elérhető 1-27 m2 közötti tárolók akár már harminc napra is kibérelhetők és szinte bármit elhelyezhetünk bennük.

A raktárak a legmodernebb biztonsági rendszerekkel vannak felszerelve, így értékeinket állandó védelemben tudhatjuk. A tolvajok így nem férnek hozzá semmihez, mi viszont egy belépőkártya segítségével a nap bármely órájában bejuthatunk. Ráadásul szükség esetén a szállítás-csomagolás fárasztó procedúrájában is segít a szolgáltató.

Bővebb információ: www.euroministorage.hu