Az Appeninn részvényeit a tőzsde "A" kategóriájába sorolták át

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájába sorolják át a "B"-ből szeptember 14-i hatállyal.

Az ingatlanüzemeltető befektetési társaság keddi közleménye szerint az egy évvel ezelőtt tőzsdére került részvény árfolyama a bevezetése óta több mint 80 százalékot emelkedett. A kibocsátó maga kérte az átsorolást, a tőzsde vizsgálata szerint pedig az Appeninn részvényei eleget tesznek a magasabb kategória követelményeinek.

A társaság 100 forint névértékű részvényeit 2010. július 2-án vezették be a tőzsdére, azóta 250 forintról 487 forintig nőtt az árfolyamuk, kedden pedig 466 forinton forogtak. A 2009 végén megalakított Appeninn Nyrt. olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal. Ilyen célterület többek között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy éppen a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek piaca - olvasható a társaság közleményében.

Az Appeninn Nyrt. fő tulajdonosa a svájci székhelyű Lehn Consulting AG, mely az Appeninnéhoz hasonló befektetési stratégia mentén működik Svájcban, elsősorban az irodapiacra koncentrálva.

A társaság  konszolidált beszámolója szerint az Appeninn csoport 2011 első félévében 456 millió forint árbevétel mellett 189 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el. A társaság árbevétele 2010-ben 1,09 milliárd forint volt, és 68,4 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet.  
veszteséggel zárta a tavalyi évet. Egy évvel korábban az árbevétele 1,12 milliárd forint, üzemi eredménye 310,8 millió forint, adózott vesztesége 141,3 millió forint volt.

A 3 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 5,76 milliárd forint volt 2011 első félévének végén.

Cikkajánló:

$$3708$$

$$3707$$

$$3706$$