Parlamenthez közeli bérlakások a képviselőknek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Átláthatóbbá tenné a parlamenti képviselők bérezését az a FIDESZ frakció által jegyzett tervezet, amit a következő hetekben terjesztenek az Országgyűlés elé, állítja a Magyar Hírlap. A lap bruttó hatszázezer forintos fizetést, Parlamenthez közeli bérlakásokat is említ.

Ha a Parlament elfogadja a tervezetet, úgy a képviselők bére bruttó hatszázezer forintra módosul. A Magyar Hírlap információi szerint a jogszabály értelmében a fővárosban irodát is használhatnak majd a honatyák és bérelt lakás is jár nekik.

A lap ezzel kapcsolatban úgy tudja, hogy a tervezet szerint az Országgyűlés Hivatala a Parlament épülete környékén vásárol majd lakásokat. Ezekbe olyan képviselő költözhet majd négy éves időtartamra, akinek nincs a nevén fővárosi ingatlan. A lakások rezsiköltségét a képviselőnek kell majd állnia.

Fotó: Wikipédia

A képviselők mindemellett laptopot illetve saját névre szóló, senkire át nem ruházható benzinkártyát is kapnak. Hogy a jogszabály mikor léphet életbe, azt nem tudni, lehet hogy jövőre, de az sem kizárt, hogy csak 2014-ben vezetik be az új szabályozást.

Cikkajánló:

$$3721$$

$$3720$$

$$3719$$