Fellendülőben a régiós ingatlanpiac

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A közép-európai ingatlanbefektetések az év végére elérhetik a 6 milliárd eurót, miután a harmadik negyedévben a szektorban 2,32 milliárd eurót ruháztak be, és bár a befektetői aktivitás a 2005-ös év szintjén van, a negyedik negyedév várhatóan Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon is erős lesz a Cushman and Wakefield ingatlan-tanácsadó elemzése szerint.

A régióban, a lengyel, cseh, magyar, román és szlovák adatok alapján,  az első kilenc havi 4,61 milliárd euró összegű ingatlanbefektetés több mint kétszerese a 2010 azonos időszakinak.

Az első kilenc havi összesítette rangsort Csehország vezeti 1,9 milliárd euróval, a második Lengyelország 1,82 milliárddal, Magyarországon 481 millió eurót fektettek be (tavaly 197 millió eurót).

A nemzetközi ingatlan-tanácsadó becslése szerint a régióban a teljes befektetési volumen az év végéig elérheti a 6 milliárd eurót.

A befektetők érdeklődése az irodáktól visszatérni látszik a kiskereskedelem felé, az idén eddig a kiskereskedelmi ingatlan befektetések összege 1,88 milliárd euró, míg az irodapiacon történt befektetések összege 1,7 milliárd euró volt. A befektetési kedv ebben az évben az ipari ingatlanok iránt is megnövekedett, a tavaly ilyenkor mért 205 millió euróhoz képest jelenleg 641 millió euró.

2011 hátralévő időszakáról Charles Taylor a Cushman and Wakefield partnere elmondta: a gazdasági bizonytalanság egyre nagyobb hatással van a befektetőkre és a rendelkezésre álló pénzügyi támogatásra, melyek negatív hatással lehetnek a piac aktivitására az év utolsó hónapjaiban.

Ezt olvasta már?

$$3754$$

$$3753$$

$$3752$$